Blomkålsuppe er naturlig glutenfri og hvis du bruker laktosefri fløte blir den også laktosefri. Vil også tro den kan lages med andre erstatninger men det har jeg ikke erfaring med.
Ingredienser:
1 blomkål
1 liten løk
matolje
1 dl fløte
2,5 dl kyllinkraft (evt. vann med buljong)
Sprøstekt bacon
Salt og pepper etter smak.
Fremgangsmåte:
Rens blomkålen ved å fjerne blad og brune flekker, skylles godt i vann. Del opp i små buketter.
Del løk i terninger og fres denne lett i gryta til den blir blank. Tilsett kraft og blomkål. La det stå å småkoke i 10-15 minutter eller til blomkålen er mør. Mos med stavmikser eller avkjøl litt før du tar det i en foodprosessor.
Tilsett fløte og la den småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper og dryss over bacon. Server med nybakt brød.
Håper det smaker.
PS! Hvis du ønsker hele blomkål i suppen tar du til side noen buketter før du moser suppen, og tilsetter igjen etterpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar