onsdag 28. mai 2014

Dobbeltbakt potet med ost og bacon

 
 
Denne bakte poteten passer godt som tilbehør til grilling, eller som en litt ekstra god kveldsmat. Oppskriften kan varieres i det uendelige, vi valgte å fylle med bacon og ost, men her er det bare fantasien som setter grenser. Neste gang skal vi prøve med skinke, ost og vårløk. 
 
 
 
Du trenger:
  • 4 store bakepoteter
  • 1 dl.  rømme
  • 1 dl. melk
  • 2 ss.  melange/smør
  • 1 ss. fløte
 
  • 100 g. raspet ost. Vi bruker Norvegia men du kan godt velge en mer smakfull ost.
  • 100-150 g bacon
 
 
Vask og tørk potetene godt. Stikk noen hull i poteten med en gaffel og legg de i en ildfast form på en seng av havsalt.
 
Bakes midt i ovnen på 200C i ca. 75 minutter, eller til de er møre.
 
Når potetene er kalde nok til at du klarer å ta i de kutter du av toppen, og bruker en skje for å ta ut innmaten. Pass på å ikke ødelegge skallet, da de skal fylles senere. Innmaten legges i en bolle som blandes med rømme, melk, smør og fløte som moses til potetmos.
 
Bland så i bacon og ost. La det være igjen litt ost til å strø på toppen.
 
Nå fyller du potetmosen tilbake i potetene, drysser på resten av osten og setter de tilbake i ovnen til osten på toppen er smeltet og blir gyllen.
 
Håper det smaker!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar