fredag 8. mars 2013

Gluten og melkefrie vafler samt en liten oppfordring


Mange har sikkert hørt om sykdommen ME. Dette er en sykdom som det er delte meninger om men jeg tror det vi alle kan være enige i er at det er forsket for lite på denne sykdommen. Det er en sykdom som kan ramme i forskjellige grader og er veldig invalidiserende selv i den mildeste form.

ME er en sykdom som er vanskelig å forstå og for oss som er rammet er det vanskelig å forklare. Det er viktig å forstå at det er mer enn å være sliten!

Veldig mange med ME sliter med magen og har av den grunn måtte kutte ut forskjellige matvarer, det vanligste er gluten, melk, sukker og gjær. Men det er varierende hva som tåles.  Jeg har måttet kutte ut gluten, laktose og sukker(også fruktsukker).

I disse dager holder lege og ME syke Maria Gjerpe på med en innsamlingsaksjon for å få mindler til en studie på Rituximab på Haukeland sykehus som i en mindre studie har vist at kan få ME-syke symptomfrie og tilbake i livet. Du kan lese mer om aksjonen på www.meyou.no.

Me-foreningen samler også inn penger til forskning på ME, du kan lese mer om det her: http://me-forskning.no/

Min oppfordring er å støtte dette tiltaket etter evne, mange bekker små gir en stor Å. Jeg setter også pris på om dere som leser kan spre budskapet videre slik at alle som ønsker å bidra får muligheten!


Så til vaflene!

5 dl usøtet soyamelk
5 dl glutenfritt mel (jeg bruker Semper fin)
4 egg
100 g melkefri melange, smeltet
5 ss sukker
1 ts kardemomme

Ingrediensene vispes sammen til en jevn røre. La røren hvile 30 minutter før steking hvis du har tid.

Tilbakemeldingene på disse var veldig god, også fra de som ikke lever gluten/melkefritt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar