tirsdag 9. juli 2013

Glutenfrie og melkefrie vannbakkels


Vannbakkels er superraskt og supergodt å lage. Jeg skal ikke si at det er superenkelt for det er mer enn en gang de har blitt paddeflate og tørre...  :)

I dag lykkes jeg og de ble luftige og gode. Du kan selvfølgelig fylle de med pisket krem eller vaniljekrem og bær, men jeg liker de best med litt melis på toppen.

Her er oppskriften, det er viktig å bruke nøyaktige mål for å få de fine.

125g. melkefritt margarin eller vanlig smør om du tåler melkeprodukter
2,5 dl vann
125g. glutenfritt mel, jeg bruker Semper fin mix
4 egg (S)

Melis til pynt.


Kok opp vann og smør og tilsett mel under røring. Trekk kjelen av platen og tilsett ett og ett pisket egg. Rør egget godt inn i deigen før neste tilsettes.

Sett de på stekeplate kledd med bakepapir med en spiseskje. Stekes så på 200C i 20-25 minutter.

NB! Det er viktig å ikke åpne døren under steking, da vil vannbakkelsen falle sammen. Når de er ferdigstekt pleier jeg å slå av ovnen og sette ovnsdøren på gløtt slik at de blir avkjølt sakte for å unngå at de faller sammen.

Håper det smaker! :)

6 kommentarer:

  1. Oldemorbloggen vinhone30. april 2016 kl. 19:23

    100 prosent vellukka blei vannbakelsane som eg laga etter denne oppskrifta. Tusen takk.

    SvarSlett
  2. Helt forferdelig! Altfor mye vann bortkastet tid og penger på nokså dyre glutenfrie og laktosefrie produkter! Tommelen ned :(

    SvarSlett
  3. Kan man bruke kraft av kikerter i stede for egg?

    SvarSlett
  4. Vannbakelsen ble kjempefin 😊

    SvarSlett
  5. Kjempefin oppskrift

    SvarSlett
  6. Min mand er uddannet konditor og har lært mig, at efter 25 minutter i ovnen kan lågen åbnes uden risiko.

    SvarSlett