Ikke kutt ut vanlige matvarer fra kosten før dere har drøftet dette med legen!
Jeg hadde lenge hatt problemer med at magen min var
oppblåst, i tillegg til magesmerter. Jeg merket også at det ble spesielt
ille etter at jeg hadde spist brødmat.
Jeg trappet ned på brødmat, noe som førte til at jeg reagerte enda
sterkere hver gang jeg spiste brød. Jeg kuttet da ut alt som inneholdt
hvetemel. Konsekvensen var at jeg reagerte på melkeprodukter.
Etter jeg kuttet ut gluten og laktose tåler jeg ikke antydning av det
uten at jeg blir trøtt eller får magesmerter. Et eksempel er at etter å
ha bakt kake med hvetemel til en skoletilstelning for jenta min var jeg syk hele
natta og påfølgende dag.
Legen mistenkte cøliaki, men siden jeg hadde gått så lenge uten hvete
slo ikke blodprøven ut. Jeg fikk beskjed av legen at jeg måtte gå tre
måneder på vanlig diett, men det nektet jeg. Er det cøliaki så er
det uansett "riktig behandling" jeg holder på med. Ulempen er at jeg
ikke har rett på grunnstønad fra NAV som er på rundt 1700,- pr måned,
penger som ville vært gode å ha pga. fordyret kosthold.
Ved å "snuse" rundt på nett om gluten og laktosefritt kosthold
har jeg sett mange anbefalinger om å kutte vanlig mel fra
kosten. Angivelig skal ikke dette være bra for kroppen vår. Jeg er
absolutt ingen ekspert men jeg har mange meninger. Dersom du føler at du
blir syk av maten du spiser så drøft dette med legen før dere kutter
ned eller ut denne matvaren. Ta nødvendige tester. Det er ikke sikkert
at det er Cøliaki, men det er verdt å sjekke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar