onsdag 18. april 2012

Kyllingsuppe (Chicken noodle soup)

På "alle" amerikanse tvserier/filmer er kyllingsuppe den beste kur for forkjølelse. Det er i allefall veldig godt, og varmende suppe hjelper alltid litt hvis man er  pjusk.

Her er en "på slump" oppskrift. Så lenge du har basen som er kyllingkraft kan du tilsette det du har lyst til.


Til ca. 4 personer

Ca. 1 liter med kyllingkraft, jeg brukte hjemmelaget som jeg har oppskrift på her.
3 fedd hvitløk
ca. 2-3 cm fersk ingefær
1 boks mais
ca 2 kyllingfileter (evt. kyllingkjøtt etter å ha kokt kraft) (mer hvis du ønsker en mer mettende middag) 
(En liten bunt fersk koriander)
(1 egg, pisket)
Tilsett mer vann hvis kraften blir for sterk.

Ris eller hvetenudler. Kokes etter anvisning på pakken. Jeg har tidligere forsøkt med risnudler men likte ikke det så veldig godt, så jeg delte opp glutenfri spaghetti.

Varm opp kraften. Kutt opp hvitløk og ingefær i skiver og la dette koke med i kraften i ca. 15 minutter før de siles av. Rør ut 1 ss. maisstivelse(maizena) i litt vann og hell det i suppen.

Tilsett så mais og grillet kylling. La trekke litt. Hvis du ønsker egg i: La suppen småkoke mens du forsiktig heller over det piskede egget i en tynn stråle. Egget er både for smak, næring og for å gjøre suppen tykkere. Rett før servering kan du drysse over hakket fersk koriander. Legg nudlene i tallerkenen før suppen helles over.

P.s Suppen er fin til å ha i porsjonspakker i fryseren.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar