Jeg har alltid vært veldig glad i å både bake og spise gjærbakst, spesielt søt gjærbakst. Jeg tåler ikke melstøv så jeg kan ikke bake med vanlig mel og jeg savner følelsen av en ordentlig gjærdeig mellom hendene.
Glutenfri bakst behøver ikke være vanskelig og disse rundstykkene er et godt eksempel på det.
Luftige og gode rundstykker.
Rundstykkene hevet litt i overkant mye... litt mindre i formen neste gang... :)
Slik ser "rundstykkene" ut før steking. Jeg legger røren i formene med en spiseskje. Husk å smøre formen først.
Vil du gjøre et forsøk er dette oppskriften:
500g Semper grov mix (den er natulig glutenfri)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl bokhvete
5 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
3 ss matolje
1 ts salt
Bland alt i en kjøkkenmaskin (eller for hånd) og kjør maskinen i 2-3 minutter til alt er godt blandet. Legg deig i smurte muffinsformer og hev under plast på et lunt sted i ca. 20min.
Stekes på 200C i ca 20-25 min. Du sjekker om de er ferdige ved å ta ut et rundstykke og banke under det. Er det en hul lyd er de ferdige.
Avkjøles på rist.
p.s. Rundstykkene er fine til å fryses og kan lett tines opp i mikroen når du er sulten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar