tirsdag 10. april 2012

Lomper

Siden de glutenfrie lompene man får i butikken inneholder hvetestivelse hadde jeg lyst til å forsøke å lage selv. Jeg stekte mine på takke, men de stekes selvfølgelig like fint i en stekepanne. Disse er helt uten hvete og helt uten melk!

Dette er fra første forsøk og de ble litt tykke, men veldig gode.

Hvis du har lyst til å forsøke er oppskriften som følger:

500g kokte mandelpoteter
ca 2 dl glutenfritt mel (eller vanlig hvetemel hvis du kan spise det)
em liten klype salt.

Potetene må ikke kjøres i kjøkkenmaskin, men moses med moser. Bland så i mel og salt. Kjevle ut med glutenfritt mel og stikk ut lomper med et lokk. Stek og enjoy!

La det være litt mel på lompen når den skal stekes for å forhindre at den svir seg. Ikke nødvendig med olje.

Tips! I steden for å lage lomper kan disse fint brukes. De har god holdbarhet og blir veldig gode både som lefser og lomper. De er også hvete og melkefrie. Ulempen er at de av og til kan være litt for porøse slik at det er bare småbiter i pakka...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar