tirsdag 22. mai 2012

Hjemmelaget sjokoladeis!

Med herlig sommertemperatur er det på tide å starte issesongen. I Norge har jeg kun sett is av ris eller soya som er laktosefri, i Sverige så har de også laktosefri fløteis.

I dag falt valget på sjokoladeis med sjokoladebiter. Tåler du laktose bruker du bare vanlig melk og fløte.



 Oppskrift:

150 g. sukker
2.5 dl laktosefri melk
1/4 ts salt
1 ss regia bakekakao
4,5 dl laktosefri fløte
1 ts vaniljesukker

3 eggeplommer
Sjokoladerasp

Alt bortsett fra eggeplommer og sjokoladerasp
blandes i en kjele og varmes opp til kokepunktet.
Viktig at det ikke koker. Når den er varm blander du litt av vesken med eggeplommene før de helles tilbake i kjelen.

Varm igjen opp til kokepunktet uten at det koker, til det tykner. Avkjøl så blandingen godt. Bland i sjokoladerasp.

Videre følger du anvisningen på ismaskinen din, eventuelt fryser røren ned og rører i den av og til for å unngå iskrystaller.

Enjoy! :)

Ps. Vi var litt utålmodige og tok isen for tidlig. Så det ble softis. Men godt var det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar