fredag 11. mai 2012

Marinerte reker



Marinerte reker er fint  som forret eller  rett og slett som snack med en liten grønn salat til. Ønsker du å spise det som et større måltid, noe jeg er sikker på at du har lyst til hvis du først har smakt, kan du servere ris som tilbehør. Det er viktig å velge god ris. Vi bruker en god indisk basmatiris.

Rekene er supergode. Sterke og syrlige på en gang.

Marinade til 30-40 scampi:

4 ss laktosefri- eller soyayoghurt 
1 rød chili uten frø som finhakkes
1ss hvitløk og ingefærpasta (like deler hvitløk og ingefær moses til en pasta)
frø fra 6 grønne kardemommekapsler
3 ts malt spisskummen
1,5 ts tomatpurè
0,5 ts malt gurkemeie
0,5 ts salt
chilipulver etter smak (skal ikke så mye til)
Sitronbåter til servering

Hvis du ikke har kjøpt ferdigrensende scampi må de renses først. Husk også å fjerne tarmen som er den sorte "streken" bak på rekene.

Bland alle ingrediensene i en pose eller bolle og bland godt. Legg i rekene og la de marinere i minst en halvtime og opp til 4 timer. Mine lå i under en time og ble veldig gode.

Rekene stekes i en varm stekepanne med litt olje. Pass på at mesteparten av marinaden renner av før rekene legges i panna. Stekes til de er rosa i ca 2 min på hver side.

Nyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar