onsdag 28. november 2012

Skolding av mandler

Vi nærmer oss desember og da er det tid for juleforberedelser. Skolding av mandler er noe jeg husker fra barndommen og selv om man får kjøpt ferdig skoldede mandler i dag velger jeg å bruke de få minuttene det tar.
Kok opp vann i en kjele og tilsett mandlene. La mandlene koke i et par minutter, du ser når skallet begynner å slippe. Ta så opp mandlene med en hullsleiv, eller hell over i et dørslag. La vannet renne av.

Så tar du mandelen mellom tommel og pekefinger og "skyter" mandelen ut. Det er ikke fritt for at det fyker mandler i alle retninger av og til. :)

Det er viktig at mandlene får tørke i noen dager, viktig at de ligger godt spredt utover slik at de tørker. Rør også gjerne på de et par ganger om dagen for å forkorte tørketiden.

PS! Jeg lærte av mim bestemor at hvis du skal lage kransekake er det kun halvparten av mandlene skal skoldes. Husker ikke om det kun hadde med utseendet å gjøre eller om det hadde noe å si på smaken, men jeg har i allefall fortsatt med å gjøre det på den måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar