onsdag 17. juli 2013

Sjokoladeruter (gluten og melkefri)

Minstejenta hadde lyst til å bake, men viste ikke helt hva hun hadde lyst på. Vi googlet "gluten free baking" og tok bildevisning. Da kom vi over disse som så utrolig gode ut på bildet. Dette ble min debut på å bake med kokosolje og kokossukker.



Denne var god, men vi syntes det ble litt mye kokossmak, og veldig søt. Er dere glad i kokos er det en flott oppskrift. Enkel og grei.

Oppskriften blir ikke helt nøyaktig siden jeg gjør om til dl. i stedet for cups. Men her er mengdene jeg brukte:

6 dl mandelmel
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
1 dl smeltet kokosnøttolje
2 egg
1 ss honning
2 ss kokosnøttsukker
1 ts. vaniljesukker
2 dl chocolate chips. Jeg bruker Enjoy life som er melkefrie også (Iheb)

Bland det tørre, uten sjokoladen, i en bolle og det våte i en annen. Tøm så de våte ingrediensene i bollen med de tørre. Rør til det blir en fin deig. Tilsett sjokoladen.

Hell deigen over på et stekebrett kledd med bakepapir og bruk hendene til å forme den til en flat kake.

Stekes på 180C til de er gylne. La kaken avkjøles i 10-15 minutter før du kutter den i firkanter.

Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar