fredag 27. april 2012

Gluten og melkefri brownies

Lyst på noe godt til helgen? Eller kanskje noe enkelt å ha i fryseren?

Brownies er en favoritt her hjemme, og denne oppskriften liker både de med og uten intoleranse. Jeg baker alltid i langpanne siden den er så fin å fryse.

Hvis datteren i huset er bedt i bursdag sender jeg alltid med det hun skal spise og da er det supert å ha litt kake i fryseren.

Denne brownisen kan også fint lages som glutenholdig ved å bytte ut glutenfritt med hvetemel.

6 dl Semper mix fin
2  ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g margarin uten melk
1 dl regia bakekakao
6 egg
8 dl sukker
200 g valnøtter ( kan utelates men er veldig godt!)


1. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker
2. Smelt smør på lav varme, rør i kakaoen. Avkjøl litt.
3. Visp egg og sukker til eggedosis.
4. Vend alt sammen forsiktig med slikkepott. Tilsett finhakkede nøtter.

Ha røren i en langpanne kledd med bakepapir og stek.

Stekes på 180 grader i ca 30-35 min. på nederste rille i ovnen.

NB! Jeg har fått tilbakemelding på at kaken ble tørr etter 25 minutter i stekeovnen, så det kan været lurt å følge litt med.

Kaken ble veldig god, og smakte veldig likt den originale som er laget med vanlig smør og hvetemel. Barna var superhappy og likte den kjempegodt.

3 kommentarer:

  1. Utrolig god!!! Jentene falt pladask for den. Myk, men ikke seig inni og sprø på toppen. Tok halv deig og da halv dl mindre sukker. Kan anbefale på det sterkeste. Marianne L.

    SvarSlett
  2. Blir kaken like god med bare 1 dl sukker?

    SvarSlett
    Svar
    1. Etter min mening er det sukkeret som er viktigst i en brownie, ellers blir det mer som en sjokoladekake. Ikke hverdagskost med andre ord :)

      Slett