Jeg og mannen elsker indisk mat og forsøker til stadig nye oppskrifter. Ikke alle faller i smak men denne var supergod.
Det jeg liker best med å lage indisk mat er lukten som sprer seg i huset. Det er også veldig enkel mat å lage, selv om den kan være omstendelig og litt tidkrevende.
Denne er ikke helt autentisk da jeg har endret litt på den.
6-7 kyllingbryst uten skinn i terninger
500 g spinat
2 store løk finhakket
5 fedd hvitløk finhakket
4 cm ingefær finhakket
400g knuste tomater
0,5 ts cayennepepper (varieres ettersom styrken du ønsker)
1 ts malt koriander
0,5 ts gurkemeie
2 kardemommekapsler
2 hele nellik
0,5 ts salt
1 ts garam masala
2 ss laktosefri yoghurt (vanlig hvis du tåler det, evt. kokosmelk)
matolje
vann/kyllingkraft
Stek kyllingfiletene til de er gylne og legg de til siden.
Gi spinaten et raskt oppkok i ca 1 dl vann. Tas så av platen og avkjøles. Kuttes videre i en foodprosessor eller lignende.
Stek løk, hvitløk og ingefær i ca 3 ss olje til det er lyst gyllent. Tilsett så tomatene og alt krydderet foruten garam masala. Ha i ca 2 dl vann, eller aller helst kyllingkraft.
Kokes på svak varme i ca 10 min.
Tilsett kyllingen, spinaten, garam masala og yoghurt.
Kokes videre i ca. 15 min. Server med god ris til.
* Hvis du bruker kylling med ben som f.eks kyllinglår behøver du ikke den ekstra kyllingkraften.
Så fristende! Ser kjempegodt ut, elsker indisk mat.
SvarSlett