Kyllingnuggets er kjempegodt og behøver ikke være usunt. Disse er stekt i ovnen og man slipper da både styret med å frityrsteke og ikke minst det unødvendige fettet.
Hvis du tåler parmasan er det godt å raspe litt av dette i melblandingen. Da blir det mer smak på nuggetsen, jeg tåler ikke det men de er veldig gode uten også.
Her er oppskriften som enkelt kan gjøres glutenholdig ved å benytte "vanlige" brødsmuler og mel. Vi er en familie på 5 og dette ble akkurat passe mengde:
5 kyllingfileter delt i "nuggetssize"
2 egg som vispes sammen
1 dl Schär pan grati (brødsmuler, glutenfrie)
3 ss maismel eller annet glutenfritt mel
0,5 ts salt
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
litt cayennepepper (valgfritt)
litt pepper
Rør sammen det tørre. Dypp hver enkelt kyllingbit først i egget og så i melblandingen til den er dekket. Gjenta med alle bitene. Hvis du ikke tåler egg kan du spraye nuggetsene med litt olje i stedenfor for å få melblandingen til å sitte, evt. bruke melk i steden for egg.
Stekes i ca. 12 min på 220C litt avhengig av tykkelse på nuggestene og ovn. Lurt å ikke lage for små nuggets da det lett blir tørt.
Jeg serverte med pommes frites og hjemmelaget sennepssaus og barbecuesaus.
Så deilig det virket, da!
SvarSlettSkal forøvrig tipse søsteren min om siden din, niesen min er nemlig glutenallergiker. Tipper du raskt får mange lesere her :)
Lykke til i give-away'en min!