torsdag 19. april 2012

Suksessterte

- eller gulkake som vi kaller den. Denne kaken blir alltid en suksess, og selv om den er veldig mektig, forsvinner den fort.  Denne kaken er ikke vanskelig å lage, men den gule kremen er litt tidkrevende. En super kake til alle anledninger!
 Det ferdige resultatet.

 Eggehviter og melis stivpiskes.
 Mandelmassen vendes forsiktig inn.
Legg bakepapir i bunn på formen så er det enklere å ta ut kaka etterpå.



(Hvis du tåler laktose bruker du bare vanlig smør og fløte.)

Kakebunn:
250 g malte mandler
250 g melis
5 eggehviter

Visp eggehvite og melis til eggedosis og rør mandlene forsiktig inn i denne. Helles i en 28 cm rund form. Stekes på 180C i 20-25 minutter, litt avhengig av ovnen din. Viktig at den ikke blir tørr. Avkjøles.


Fyll:
5 eggeplommer
1 dl laktosefri fløte
1,5 dl sukker
150 g melkefri melange
2 ts vaniljesukker
Fyll:
Eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker kokes forsiktig opp. Rør hele tiden, men senk temepraturen etter oppkok. Rør videre over svak varme til fyllet får en kremaktig konsistens. (Legg inn litt ekstra tid her så får du perfekt resultat og ikke en gul saus som renner av kaka.)
Avkjøles.
Rør så inn mykt smør. Fyllet fordeles på kaken.

Jeg raspet litt melkefri sjokolade til pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar