onsdag 16. mai 2012

Enkel bringebærsorbet


Den eldste datteren min har hatt et ønske om sorbeten stund og siden ismaskinen endelig var i hus gjordet jeg et forsøk. Hun ønsket seg egentlig mangosorbet, men siden jeg hadde bringebær i fryseren ble det bringebærsorbet denne gangen.

Først varmer koker du opp sukker og vann slik at sukkeret løser seg opp.







Siden bærne mine var frosne helte jeg over sukkervannet mens det fortsatt var varmt slik at bærne tinte. De moses til de er som en smoothie.

  
Tilsett så sitron. Ferskpresset sitron er selvfølgelig best, men det funker med den på flaske også. :)
Til slutt må massen siles for å få ut frøene fra bringebærene.

Ingredienser:
400 g. bringebær
2,5 dl vann
1,5 dl sukker
2ss sitronsaft

Videre følger du bruksanvisningen på ismaskinen din og vips har du frisk og god sorbet! Dersom du ikke har ismaskin bare fryser du ned sorbeten, men da er det viktig å røre flere ganger underveis for å unngå at det blir iskrystaller i den.

1 kommentar:

  1. Prøvde nettopp denne oppskriften!
    Det var enkelt å lage men jeg har ikke fått smakt på sorbeen enda grunnet den står i frysen :)

    SvarSlett