onsdag 16. mai 2012

Kokosbollekake uten egg, melk og gluten.




Jeg fikk en veldig hyggelig kommentar tidligere fra en mor med en sønn som hverken tåler egg, melk eller hvete. Jeg lager skumkaka med egg, men mamma har en oppskrift som var uten, og da vil jeg gjerne dele den med dere også. Oppskrift med egg finner du her.

Oppskrift:
2 dl vann
og
5 dl sukker
Kokes i 12 minutter og avkjøles.

8 plater gelantin bløtes godt ut i vann før man tar en og en plate, klemmer ut vannet og rører de ut i en dl. kokende vann. (Se anvisning på gelantinpakken!)

Sukkerlaken, gelantinblandingen og 2 ts. vaniljesukker vispes kraftig. Helles så i en kakeform.

Jeg pleier å kle bunnen på kakeformen med plastfolie for at kaken skal være enkel å få løs når den er ferdig. Den settes i kjøleskapet en times tid til den stivner.

Kaken skal være uten melk så da bruker jeg en melkefri sjokolade til glasur som smeltes i vannbad sammen med litt delfiafett. Kokosmasse strøs på kaken mens sjokoladen fortsatt er fuktig.

1 kommentar:

  1. Ser nydelig ut :)
    Holder på å prøve meg på denne og tror at den blir en suksess :)

    SvarSlett