mandag 14. mai 2012

Lam i ris med karri.

Dette er svigermors oppskrift og en av mannens favorittretter. Den er også veldig godt mottatt av oss andre i familen. Den består av løk, lammekjøtt, ris, karri og fløte.

Oppskriften er litt på slump.

LAM I RIS OG KARRI ca. 4 posjoner.

ca 3-400 g renskåret lammekjøtt (vi har også brukt svinekjøtt)
3-4 løk
2 ss smør
1 ½ ts. salt
4,5 dl Uncle Ben's lankornet ris
10 dl vann
ca 2-3 ts. karri
1 dl fløte (laktosefri), mer hvis man ønsker det.
(ved bruk av annen ris, mindre/større posjon reguleres vannmengden deretter).
Skjær kjøttet i passende stykker. Jeg skjærer det ismå tynne stykker.
Det er enklest å skjære kjøttet når det er halvtint. Kan også bruke lammeskav som man får kjøpt i poser i butikken (Gilde).

Brun kjøttet raskt i smør.

Hakk løken. Jeg bruker hakkeren på stavmikseren, da blir løken så liten at barna ikke ser den, og spiser den uten å bluke. :)

La løken surre med på slutten av bruningen, skal bli blank, ikke brun.

Tilsett ris, salt og vann og la det koke opp.

La retten småkoke under lokk i ca 5 minutter før karri og fløte tilsettes. Karrien bør røres ut i litt vann eller fløte før den tilsettes. Smak til med karri siden det er litt forskjellig hva hver enkelt liker.
Samlet koketid ca 20 min. Smak om risen er ferdig kokt. Hvis den koker tørr før den er ferdig kan man tilsette mere vann.

Siden det forsvinner uante mengder av denne retten øker jeg ofte mengden med ris. Blir det rester smaker den minst like godt dagen etterpå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar