lørdag 15. september 2012

Glutenfri bursdagsfest


Det er ikke vanskelig å spise glutenfritt selv om det blir noen endringer. Spesielt vanskelig ble det for oss når vi innså at glucose, druesukker og maltodextrin fra hvete ikke gikk bra. Heldigvis finnes det løsninger for alt, og uten de alt for store forsakelsene.

I høst ble eldstejenta i huset tenåring og det må jo feires. Jentene ble invitert på taco og film. Siden vi er veldig sensitive for hvete/gluten sendte vi alle jentene på badet for å vaske hendene før måltidet startet. På denne måten var det ingen fare for at bursdagsbarnet skulle få i seg noe galt. Jeg bruker dette tacokrydderet som er helt hvetefritt! Bruk chips, tacoshell og tubs i steden for lefser. Santa Maria sine er glutenfrie (og er ofte på tilbud).  Kutt opp det tilbehøret du ønsker, rømme (vanlig eller laktosefri) og salsasaus og det er klart for fest!

Til filmen ble det servert popcorn og potetgull. Vi tåler kun produkter fra Maarud.

Etter filmen ble det kokosbollekake i tillegg til sjokoladepudding, gele og vaniljesaus. Man trenger med andre ord ikke å lide noen nød selv om man må leve glutenfritt.

Her er oppskrifter på noen gluten og laktosefrie kaker:
Brownies
Suksessterte
Snickeskake
Kokosbollekake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar