onsdag 25. april 2012

Chicken ala Saagwala

Jeg og mannen elsker indisk mat og forsøker til stadig nye oppskrifter. Ikke alle faller i smak men denne var supergod.

Det jeg liker best med å lage indisk mat er lukten som sprer seg i huset.  Det er også veldig enkel mat å lage, selv om den kan være omstendelig og litt tidkrevende.


Denne er ikke helt autentisk da jeg har endret litt på den.

6-7 kyllingbryst uten skinn i terninger

500 g spinat

2 store løk finhakket
5 fedd hvitløk finhakket
4 cm ingefær finhakket

400g knuste tomater

0,5 ts cayennepepper (varieres ettersom styrken du ønsker)
1 ts malt koriander
0,5 ts gurkemeie
2 kardemommekapsler
2 hele nellik
0,5 ts salt

1 ts garam masala
2 ss laktosefri yoghurt (vanlig hvis du tåler det, evt. kokosmelk)

matolje
vann/kyllingkraft

Stek kyllingfiletene til de er gylne og legg de til siden.

Gi spinaten et raskt oppkok i ca 1 dl vann. Tas så av platen og avkjøles. Kuttes videre i en foodprosessor eller lignende.

Stek løk, hvitløk og ingefær i ca 3 ss olje til det er lyst gyllent. Tilsett så tomatene og alt krydderet foruten garam masala. Ha i ca 2 dl vann, eller aller helst kyllingkraft.

Kokes på svak varme i ca 10 min.

Tilsett kyllingen, spinaten, garam masala og yoghurt.

Kokes videre i ca. 15 min. Server med god ris til.


* Hvis du bruker kylling med ben som f.eks kyllinglår behøver du ikke den ekstra kyllingkraften.


1 kommentar:

  1. Så fristende! Ser kjempegodt ut, elsker indisk mat.

    SvarSlett